Dramakurser/Showskolan

Vill du utvecka dig själv eller ditt team?

Något för ditt företag eller organisation

Peter Sjöstrand

Auktoriserad dramapedagog

Peter även utbildad producent, skådespelare.

Dramakurser för barn och vuxna

THE WAVE THEATRE erbjuder dramakurser för barn och vuxna i alla åldrar.
För de allra yngsta har vi teaterlek, här leker vi rollekar och gör roliga dramaövningar utifrån sagor och barnens egna idéer. Att arbeta med drama som verktyg är både stimulerande för barns utveckling och borgar även för lättare inlärning. Leken uppmuntrar och stärker barn i grupp och på ett individuellt plan. När barnen uppnått en viss nivå i gruppen ökar tryggheten och modet. Detta gör att barn vågar följa sina  impulser och prova något nytt eller stå inför en grupp och tala.

På en dramakurs får du testa hur det känns att gå in i en annan roll, att vara en annan person.
En dramakurs består ofta av flera olika övningar. Dessa ligger sedan till grund för hur deltagarna ska lära sig att framföra repliker och uttrycka sig. 

Att spela teater och arbeta med drama kan ge positiva effekter även utanför scenen.
På dramakursen lär du dig att känna dig mer självsäker i olika situationer, till exempel när du ska tala in för en stor grupp. Teater handlar till stor del om att kunna gå in i olika roller och uttrycka sig utan att det känns obekvämt.
Dessa kurser passar alla som är sugna på att stå på scen och utveckla den kreativa förmågan, att våga ta plats och ge av sig själv. Vi improviserar, gör lekfulla övningar och prövar att jobba med texter eller material som vi producerar tillsammans. Tillsammans skapar vi en lustfylld, trygg och stämningsfull miljö. 

TEAMBUILDING – ATT ARBETA SOM TEAM

Teambuilding kräver kunskap om och förståelse för varandras skiftande roller. Oavsett om det rör sig om en stor eller liten grupp som ska samarbeta. 

Kursen vänder sig till arbetslag, enheter, ledningsgrupper och projektgrupper, dvs alla som vill utveckla sitt lagspel och få ökad förståelse för hur samarbete leder till ökad effektivitet.  
Vår teambuilding passar lika bra för en liten grupp som en stor.

text